Samenwerking met het JOGG-Goed Bezig!

Sinds februari 2017 zijn La Buche Art en het project Goed Bezig! een samenwerking aangegaan, waar zowel beide partijen, als de kinderen, als de ouders nog volop van smullen en genieten.

 

Het project Goed Bezig! wordt uitvoert door SenW in opdracht van gemeente Leidschendam-Voorburg. De gemeente is namelijk sinds 1 maart 2017 een JOGG-Gemeente. JOGG is een afkorting voor Jongeren Op Gezond Gewicht. Dit houdt in dat de gemeente zich actief inzet om de kinderen en jongeren op een gezond gewicht te krijgen en te houden.

 

Goed Bezig! organiseert onder meer activiteiten op het gebied van bewegingsstimulering en preventie van overgewicht. La Buche Art en Goed Bezig! hebben elkaar dan ook gevonden op het gebied van gezonde kooklessen, waarbij de focus ligt om op leuke manier groente en fruit aan te bieden.

 

La Buche Art zet tijdens de kooklessen meerdere recepten in, die gefacilieerd zijn vanuit het project Goed Bezig! Daarnaast wordt ook het educatieve kinderboek: De Wereld van Voedsel voorgelezen om vanuit daar het gesprek aan te gaan met ouderen en kinderen over gezonde voeding.

 

La Buche Art en Goed Bezig! zullen zich in de toekomst blijven inzetten om kinderen en ouders nieuwsgierig en enthousiast te maken over gezonde voeding. Mocht u meer informatie willen over de samenwerking, kooklessen of wilt u een paar leuke recepten hebben, neemt u dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op