Vegie Burger Time

Gem. Boodschappen: €12,00
Gem. Bio boodschappen: €17,00

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr Gekookte Kikkererwten
  • 100 gr Mais
  • 100 gr Gekookte doperwten
  • Olijfolie
  • 12 el Havervlokken
  • 4 Eieren
  • 100 gr Geraspte wortel
  • 2 el Bloem
  • 8 el Paneermeel
  • 4 Hamburger broodjes

Garnering

  • Handje Veldsla
  • 8 Augurkjes
  • 1 Rode ui
  • 2 Tomaten
  • Mayonaise

Koken maar!

1. Rasp de wortel. Maak vervolgens de kikkererwten, doperwten, wortel, maïs, havermout, paneermeel en eieren fijn met de staafmixer of een stamper. Het hoeft niet helemaal glad te worden, maar klein genoeg om stevige burgers van te maken. Strooi er wat zout en peper over.

 

2. Verdeel het mengsel in 4 porties. Maak er eerst balletjes van en druk dan plat tot een burger. Bestrooi licht met wat bloem.

 

3.Was de veldsla en leg deze op een theedoek om te drogen. Snij de rode uit in kleine blokjes. Daarna kunnen de tomaten en augurken in plakjes worden gesneden.

 

Tip: doe alle garnering, dus de rode uit, sla, tomaat en augurk, in aparte bakjes, zodat als de burgers klaar zijn, je het makkelijk kan pakken en doseren.

 

4. Bak de burgers in olijfolie tot ze mooi bruin zijn, dit duurt 5 á 10 min. Rooster intussen de gehalveerde hamburgerbroodjes. Dit kan in een ruime broodrooster, onder de grill of even in de koekenpan.

 

5. Als de broodjes klaar zijn, besmeer je de boven en onderkant met een sausje bijvoorbeeld mayonaise, zodat de burger en de garnering blijft plakken.

 

6.Leg de burger op het broodje en voeg naar wens de garnering toe. Leg de bovenkant van burger broodje erop en prik een prikker door de burger heen, zo blijft alles van je burger op het broodje.

 

7. Bon Appétit!

Neem contact met ons op